Excelsior wint ook op bezoek bij ADO

Aangepast
Jinty Caenepeel viert de openingsgoal van Excelsior Pro Shots

ADO Den Haag heeft na een goede reeks (10 punten uit vier duels) weer eens een nederlaag moeten slikken. Excelsior boekte in Den Haag een 2-1 overwinning en dat was voor de Rotterdammers al de derde uitzege van dit seizoen.

Excelsior kwam op 1-0 via Jinty Caenepeel, die na goed voorbereidend werk van Ryan Koolwijk de bal voor het inschieten had. ADO moest na de tweede gele kaart voor Edouard Duplan al vanaf de 26ste minuut met tien man verder, maar kwam toch langszij.

1/2Spandoek ADO-fans bij het begin van de wedstrijd Pro Shots
2/2Edouard Duplan verlaat het veld na zijn rode kaart Pro Shots

Sheraldo Becker scoorde uit de rebound van een door keeper Ögmundur Kristinsson gekeerd schot van Bjørn Johnsen. Hicham Faik zette de Rotterdammers met een schot in de verre hoek op 2-1.

ADO drong pas in de slotfase aan, kreeg ook nog grote kansen, maar Kristinsson bleef overeind. De doelman wist een kopbal op de lijn te keren. Door de zege gaat Excelsior ADO op doelsaldo voorbij op de ranglijst. Beide teams hebben tien punten.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Van der Gaag: heel atypisch seizoen

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Groenendijk: gekke, moeizame wedstrijd
Statistieken ADO Den Haag-Excelsior

STER Reclame