Mathieu van der Poel
NOS WielrennenAangepast

Van der Poel en Kaptheijns superieur in Superprestige

Mathieu van der Poel heeft ook de tweede Superprestige-veldrit van het seizoen gewonnen. De 22-jarige Nederlander, die ook de eerste twee wereldbekerwedstrijden won, was in Zonhoven een klasse apart.

Van der Poels grootste concurrent, Wout van Aert, reed vanuit het vertrek weg met Laurens Sweeck en Quinten Hermans. Na de eerste omloop had het Belgische trio tien seconden voorsprong op een groepje met Van der Poel en Lars van der Haar.

Van der Poel gooide er in het mulle zand een schepje bovenop en reed solo in één ruk naar eerst Sweeck, daarna Hermans en tenslotte Van Aert. Geen van hen kon Van der Poels wiel houden.

Zelfs een val kon Van der Poels ritme niet breken. Hij gleed weg in een afdaling, maar zat snel weer op de fiets en verloor maar enkele seconden.

Even leek Van der Haar nog wat extra zout in de Belgische wonde te strooien. Hij reed naar Van Aert toe en loste de wereldkampioen in de voorlaatste ronde. De Belg knokte zich echter terug, loste op zijn beurt Van der Haar en werd op 21 seconden tweede.

Ook Nederlandse winst bij de dames

Bij de dames won Maud Kaptheijns en ook zij deed dat op indrukwekkende wijze. De 23-jarige Brabantse ging er meteen vandoor en reed solo naar haar tweede SP-triomf op rij.

De Belgische wereldkampioene Sanne Cant had een beroerde start, maar wist zich nog naar de tweede plaats te knokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl