NOS SportAangepast

Momota wint Dutch Open: gegokt, geschorst en weer opgekrabbeld

Badmintonner Kento Momota is winnaar geworden van het Dutch Open in Almere. De Japanner was in de finale te sterk voor zijn landgenoot Yu Igarashi: 21-10, 21-12.

Momota terug van gokschandaal en wint Dutch Open

Momota werd derde op de WK van 2015 en was vorig jaar nog even de nummer twee van de wereld. Hij werd echter een jaar geschorst wegens gokken in een illegaal casino en zakte daardoor naar de 282ste plaats op de wereldranglijst. Inmiddels staat hij 110de.

Vijf toernooien, vier titels

De 22-jarige Japanner maakte in juli zijn rentree op internationaal niveau. Hij heeft inmiddels vijf toernooien gespeeld, haalde vijf finales en won er daarvan vier.

2016: badmintonvedette Momota door het stof vanwege gokken

De Japanner stond in Almere geen game af en won zaterdag in de halve finales van Mark Caljouw. In de finale kon Igarashi Momota nog even bijhouden tot 9-9 in de eerste game. In de tweede game lukte dat tot 8-8, waarna Momota de partij vakkundig afmaakte.

Derde titel voor Zhang

Bij de vrouwen was Beiwen Zhang voor de derde keer de beste. De Amerikaanse, die het toernooi in 2014 en 2016 ook al wist te winnen, was in de finale een maatje te groot voor Michelle Li: 21-16, 21-14.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl