Problemen met bietentransport Suiker Unie
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Problemen met bietentransport bij Suiker Unie

Bij Suiker Unie Vierverlaten bij Hoogkerk in Groningen ligt het bietentransport stil door een storing. De enige transportband is kapot.

Op de transportband worden bieten naar een installatie gebracht waar het knolgewas wordt gewassen en versnipperd voor de productie van suiker.

De storing komt op een ongelukkig moment. De bietencampagne is in volle gang. Bieten worden nu massaal van het land gehaald voor verwerking.

Volgens Suiker Unie, een van de grootste suikerproducenten van Europa, lijken de problemen heel erg op die van tien dagen geleden. "Toen was door een technisch mankement de enige transportband geknapt. Dat is nu opnieuw het geval", aldus een woordvoerder van het bedrijf tegen RTV Noord.

Diksap

In plaats van suikerbieten maakt Suiker Unie nu gebruik van diksap. Daarmee wordt voorkomen dat installaties in de fabriek vastlopen als de suiker gaat plakken.

Suiker Unie verwacht dat de transportband pas over twee dagen weer is gerepareerd. Door de vorige storing konden 100.000 ton suikerbieten pas op een later moment bij de telers worden opgehaald.

Advertentie via Ster.nl