​Diego Ulissi
NOS Wielrennen

Ritzege Theuns, Ulissi wint Ronde van Turkije

Diego Ulissi heeft de tiende editie van de Ronde van Turkije gewonnen. De Italiaan van Emirates, sinds zijn zege in de vierde rit (de enige bergrit) aan de leiding, hield op de slotdag eenvoudig stand.

Nadat vier vluchters op drie kilometer van de finish waren ingelopen, deed zich in het peloton een valpartij voor, waardoor vooraan een man of twintig overbleven. In die groep zat ook Sam Bennett (Bora), die vier van de vijf etappes in Turkije al had gewonnen. De Ier sloeg in de laatste bocht voor de finish echter tegen het asfalt, waarna Edward Theuns (Trek) onbedreigd naar de dagzege spurtte.

De Belg was deze week al twee keer tweede, een keer derde en een keer vierde geworden. Ulissi kwam als zesde over de finish en stelde daarmee zijn eindzege in de Ronde van Turkije veilig.

Vervolg?

Ulissi is slechts een van de twee renners uit de tophonderd van de wereldranglijst die afgelopen week verschenen aan de start in Turkije. Het is de eerste keer dat de Ronde van Turkije onderdeel uitmaakt van de WorldTour. Of het ook een vervolg krijgt, is nog de vraag. Er deden nu slechts vier WorldTour-teams mee, waar een minimum van tien vereist is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl