Roger Federer viert de overwinning in Shanghai
NOS SportAangepast

Federer wint ook in Shanghai van Nadal

Roger Federer heeft ook zijn vierde ontmoeting met Rafael Nadal dit jaar gewonnen. De 36-jarige Zwitser schreef voor de tweede keer het masterstoernooi van Shanghai op zijn naam. Hij was in de finale superieur tegen Nadal: 6-4, 6-3.

Dit seizoen wist de Spanjaard, de nummer één van de wereld, nog niet van Federer te winnen: op de Australian Open, in Indian Wells en Miami won de Zwitser ook al. Nadal leidt nog wel in onderlinge ontmoetingen met 23-15.

Superieure Federer verslaat Nadal

Nadal leverde in de finale in Shanghai direct zijn opslag in en kon die schade niet meer herstellen in de eerste set. Federer, de mondiale nummer twee, serveerde ijzersterk, domineerde in de rally's en stond op eigen service maar vier punten af.

De tweede set kende hetzelfde beeld. Nadal worstelde in zijn eigen games en was kansloos in die van Federer, die opnieuw maar vier punten afstond op eigen service.

De 36-jarige Federer boekte in China zijn 94ste toernooizege en kwam daarmee naast de Tsjech Ivan Lendl. Alleen de Amerikaan Jimmy Connors was met 109 titels succesvoller.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl