Steven Berghuis baalt na een gemiste kans ANP

Feyenoord verspeelt in De Kuip punten tegen PEC

time icon

Feyenoord heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door voor de tweede keer op rij thuis niet te winnen. PEC Zwolle bleef met 0-0 knap overeind in De Kuip.

PEC opende scherp en kreeg via Stef Nijland en Younes Namli kansen. Feyenoord leefde daarna wel op, maar het moest beducht zijn voor de snelle omschakeling.

Sam Larsson miste de kruising maar net, Jens Toornstra en Tonny Vilhena joegen de bal over en diezelfde Vilhena vergat oog in oog met Diederik Boer op tijd te schieten.

Rentree Jørgensen

Feyenoord voerde de druk na rust op en De Kuip veerde op toen Nicolai Jørgensen na een uur spelen zijn rentree maakte. De spits was ruim een maand uit de roulatie met een hamstringblessure, opgelopen in het duel met Heracles Almelo op 9 september.

Feyenoord kreeg energie na de invalbeurt van Jørgensen, die via Boer de paal trof. Diezelfde Boer hield in de slotfase ook Toornstra nog van een treffer af.

Feyenoord heeft nu twee belangrijke thuiswedstrijden voor de boeg. De ploeg van Van Bronckhorst speelt dinsdag in de Champions League tegen Sjachtar Donetsk en zondag komt rivaal Ajax op bezoek.

Statistieken Feyenoord-PEC Zwolle

STER Reclame