Het kantoor van bol.com in Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Bol.com haalt nep-opladers voor iPhone uit de schappen

Webwinkel bol.com haalt verschillende nep-opladers voor de iPhone en de iPad uit de digitale schappen. De winkel besloot daartoe na een uitzending van het tv-programma Kassa. Dat liet zien dat via de site verschillende laders werden verkocht die werden aangeprezen als 'origineel Apple-product', maar dat niet bleken te zijn.

De officiële laders van Apple en die van fabrikanten met een licentie van Apple zijn voorzien van een bepaalde chip, de nep-laders niet. Onderzoekers bekeken voor Kassa negen laders die via Bol.com werden verkocht: slechts twee daarvan hadden de specifieke chip. De andere zeven laders die werden aangeprezen als officieel kabeltje, bleken nep.

Brand

Deskundigen zeiden in de uitzending dat de nepladers in sommige gevallen de telefoon kon beschadigen, omdat de opladers zonder chip niet automatisch stopt met laden. In zeer uitzonderlijke gevallen kan het leiden tot brand.

Bol.com heeft de laders uit voorzorg direct van de site gehaald en zegt ze verder te onderzoeken. Het verkocht de opladers niet zelf: het gaat om externe partijen die via de webwinkel hun producten kunnen verkopen. Een woordvoerder zegt dat het bekijkt of de samenwerking met die partijen doorgaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl