Timo Roosen (r) met Bram Tankink
NOS WielrennenAangepast

Roosen verrast sprinters in Zeeland

Timo Roosen heeft de eerste editie van de Tacx Pro Classic op zijn naam geschreven. Alles leek uit te wijzen op een massasprint op de Zeeuwse Neeltje Jans, maar het peloton slaagde er net niet in de drie vluchters op tijd bij te halen.

Roosen deed in de kopgroep van drie, die ontstond op acht kilometer van de meet, geen trap teveel in de wetenschap dat zijn kopman Dylan Groenewegen in het peloton klaar zat om te sprinten voor de overwinning.

Zover kwam het dus niet. Roosen zag dat het peloton te laat kwam en sprong op tijd weg uit de kopgroep. Achter de 24-jarige Tilburger werd Taco van der Hoorn tweede en de derde vluchter, Dimitri Claeys, kon niet uit de greep van de grote groep blijven. Hij werd voorbijgesneld door de eerste renners van het peloton: Groenewegen en Moreno Hofland.

Tweede profzege

Het is de tweede profzege voor Roosen, die eerder dit jaar een etappe won in de Ronde van de Fjorden.

De Tacx Pro Classic heette voorheen de Ronde van Midden-Zeeland, de Delta Profronde, de Delta Tour Zeeland en de Ronde van Zeeland Seaports. Sinds dit jaar is het weer een eendagswedstrijd. De finish was op dezelfde plek als waar de tweede etappe van de Tour de France in 2015 finishte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl