NOS SportAangepast

38ste ontmoeting Federer en Nadal in finale Shanghai

Federer en Nadal naar finale in Shanghai

Roger Federer en Rafael Nadal staan zondag in de finale van het masterstoernooi van Shanghai voor de 38ste keer (23-14 Nadal) tegenover elkaar. Federer was in drie sets Juan Martin del Potro de baas: 3-6, 6-3, 6-3.

Anderhalve set had Del Potro het betere van het spel tegen de mopperende Federer, die het meer dan eens aan de stok had met de umpire.

Pols

Na een break op 3-2 in de tweede set begon het echter beter te lopen bij Federer, terwijl Del Potro naar zijn pols begon te grijpen. De Argentijn viel een dag eerder in het duel met Viktor Troicki op het gewricht.

Na iets minder dan twee uur had Federer, die op de US Open nog van Del Potro had verloren, de zege op zak.

3-0 in 2017

Dit seizoen wist Nadal nog niet van Federer te winnen: op de Australian Open, Indian Wells en Miami won de 36-jarige Federer.

Rafael Nadal

De als eerste geplaatste Nadal, die al zestien wedstrijden (winst US Open en ATP-toernooi Peking) op een rij wist te winnen, versloeg Marin Cilic met 7-5, 7-6 (3).

In de lange eerste set wist Cilic, weliswaar met de nodige moeite, lang gelijke tred te houden. Bij een 5-4 voorsprong kreeg hij zowaar drie setpunten.

Nadal wist die weg te serveren, drukte daarna zelf wel door en won de eerste set. In de tweede set leek het duel na een vroege break beslist, maar Nadal stond (voor het eerst dit toernooi) op 3-2 zijn service af met een gemiste volley.

Marin Cilic

De Spanjaard was niet van slag, brak de Kroaat vervolgens op 4-4 opnieuw, maar verzuimde vervolgens ondanks een matchpoint de wedstrijd uit te serveren. In de tiebreak liet Nadal Cilic echter niet nogmaals ontsnappen.

Eerste editie

Nadal wist het toernooi van Shanghai, dat pas vanaf 2009 op de masterskalender staat, nog nooit te winnen. Alleen tijdens de eerste editie haalde hij de finale. Hij verloor toen van Nikolaj Davydenko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl