In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Brand flat Rotterdam niet aangestoken

De brand in de flat in de Rotterdamse wijk Ommoord gisteravond is niet aangestoken. Dat concluderen Forensische Opsporing en het Team Brandonderzoek na onderzoek. De precieze oorzaak is niet achterhaald, wel is vastgesteld dat geen sprake was van opzet.

De 62-jarige bewoner van de woning op de zevende etage waar de brand ontstond, is omgekomen. Zeven bewoners moesten in het ziekenhuis worden nagekeken vanwege het inademen van rook. Zij moesten door de rook vluchten.

Tree voor tree

De flat telt in totaal 160 woningen op 20 verdiepingen. Zo'n 120 woningen moesten van de brandweer worden ontruimd. Dat ging via de trap. Bewoners die slecht ter been waren, moesten tree voor tree worden geholpen om beneden te komen, schrijft RTV Rijnmond.

Wooncorporatie Woonbron gaat onderzoeken of de brandveiligheid tekortschiet in de flat. Dat heeft loco-burgemeester Eerdmans vanmiddag gezegd na afloop van een bewonersbijeenkomst. ''Mensen moeten er wel van op aankunnen dat hun woning veilig is."

Brandmelders

Bewoners klaagden na de brand dat ze geen brandmelders hadden gehoord. Ook moesten branddeuren worden geforceerd. Ze zeggen dat ze bij de corporatie al meerdere keren hebben geklaagd, maar dat er niets met hun klachten is gedaan. "Dit is de derde brand bij ons in de flat."

Volgens de wethouder kunnen de meeste bewoners vandaag weer terug naar hun woningen. Alleen de zevende etage is nog niet vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl