In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Rotzooi overleden buurman niet opgeruimd, flatbewoners al weken in de stank

  • Omroep Gelderland
    Achtergebleven troep na overlijden buurman
  • Omroep Gelderland
    Achtergebleven troep na overlijden buurman
  • Omroep Gelderland
    Achtergebleven troep na overlijden buurman

Flatbewoners in Velp zitten al weken in de stank doordat de vervuilde woning van een overleden buurman niet wordt leeggehaald. De woning lijkt wel een vuilnisbelt vol bierblikken en vuilniszakken.

De man lag bijna drie weken dood in huis. Nadat hij was opgehaald, is zijn huis niet schoongemaakt. De vliegen zitten op het raam en de bierblikjes liggen hoog opgestapeld in de woonkamer.

Rottend vlees

Volgens een flatbewoner is de stank niet te beschrijven. "Je ruikt van alles, rottend vlees bijvoorbeeld." Hij heeft al verschillende instanties gevraagd het pand schoon te maken, maar overal krijgt hij nul op het rekest.

Het probleem is dat de flat een koopwoning is. "We hebben te horen gekregen dat de nabestaanden eerst afstand van de erfenis hebben gedaan, maar toen toch weer niet. En nu kunnen ze niet meer worden bereikt."

Rheden vindt de situatie heel vervelend. In eerste instantie zag de gemeente geen juridische basis om de woning te betreden. Burgemeester Petra van Wingerden heeft vanwege het warme weekend dat eraan komt "op humanitaire gronden" besloten een schoonmaakbedrijf in te schakelen.

De gemeente onderzoekt nog op wie de kosten verhaald moeten worden. Volgens de buurman denkt de huismeester dat de kosten van de schoonmaak zo'n 10.000 euro bedragen, schrijft Omroep Gelderland.

Advertentie via Ster.nl