Dumoulin: ik hoef geen vijf Tourzeges

Aangepast
Met een gebalde vuist komt Tom Dumoulin als winnaar over de meet ANP

In mei van dit jaar won Tom Dumoulin voor het eerst in zijn wielercarrière een etappekoers. En het was meteen een grote ronde: de Giro d'Italia. Die ervaring smaakt naar meer voor de 26-jarige Limburger. Maar, zo stelt hij: "Ik hoef geen vijf Tourzeges."

Dumoulin, die in een uitgebreid interview met NOS Langs de Lijn terugblikt op 2017, heeft 'geschiedenis schrijven' wel in zijn achterhoofd, maar dat is zeker niet zijn eerste en belangrijkste drijfveer.

Hij bekijkt liever per jaar wat zijn doelen zijn. Zo moet hij nog bepalen of hij volgend jaar wel de Tour rijdt. "Ik vind het heel erg leuk om mezelf uitdagingen voor te schotelen. En die uitdagingen te halen. Dát is wat me heel veel voldoening geeft."

Dumoulin: ik hoef geen vijf Tourzeges

"Ik ben echt niet bezig met hoe ik er over vijf jaar voor sta. Aan het eind van het liedje ga ik wel terugkijken op wat ik wel of niet gepresteerd heb."

Toch geeft hij een van zijn dromen prijs. "Iedere grote ronde een keer winnen, zoals Nibali heeft gedaan? Dat is iets wat enorm gaaf zou zijn. Maar dat is nog wel heel ver weg."

Op zaterdag 11 november zendt NOS Langs de Lijn een terugblik met Tom Dumoulin op zijn wielerjaar uit.