Sion-voorzitter Christian Constantin EPA

Christian Constantin, de voorzitter van de Zwitserse voetbalclub Sion, heeft een schorsing van veertien maanden aan zijn broek gekregen, omdat hij in september na de (met 2-1 gewonnen) wedstrijd bij Lugano tv-analist Rolf Fringer heeft neergeslagen. Bovendien moet hij een boete betalen van 100.000 Zwitserse frank, ofwel zo'n 86.000 euro.

Constantin mag zich een dik jaar bij geen enkele club uit de twee hoogste divisies in Zwitserland vertonen en ook geen interlands bijwonen vanwege zijn actie waarmee hij, zoals de Zwitserse voetbalbond het verwoordt, "de waarden van het voetbal heeft beschaamd".

Fringer stond in september als analist voor de zender Teleclub langs het veld bij het duel tussen Lugano en Sion in de Zwitserse Super League toen Constantin plots op hem afstormde. De oud-trainer van VfB Stuttgart en voormalig bondscoach van Zwitserland moest het ontgelden omdat hij eerder die week kritiek had geuit op het beleid van Constantin.

Opmerkelijk genoeg betoonde de voorzitter weinig spijt. Integendeel zelfs: "Ik heb hem een schop onder zijn kont gegeven en dat heeft mij goed gedaan."

STER reclame