'Meest gezochte jihadiste van Groot-Brittannië gedood in Syrië'

Political Economist
@PoliticalEcono1
British jihadi 'White Widow' Sally jones killed by U.S. drone https://t.co/Yj0dxvqMHL
9 maanden geleden

De meest gezochte jihadiste van Groot-Brittannië, Sally Jones, is mogelijk gedood bij een drone-aanval in Syrië. Britse media melden dat de Verenigde Staten de aanval hebben uitgevoerd. Jones ging in 2013 met haar zoon naar Syrië om mensen te rekruteren voor Islamitische Staat. Het is onduidelijk of haar zoon ook is gedood.

Britse media halen een "gezaghebbende bron" aan die meldt dat de vrouw werd gedood toen ze uit de Syrische stad Raqqa probeerde te ontsnappen. Het Amerikaanse ministerie van Defensie wil geen commentaar geven.

Brein achter aanvallen

Jones werd geboren in Londen en trad op als punker. Nadat ze zich had bekeerd tot de islam, vertrok de 50-jarige vrouw met haar zoon (12) naar het oorlogsgebied. Ze zou het brein zijn achter verschillende terreuraanvallen in Syrië.

Jones wordt door Britse media de witte weduwe genoemd, omdat ze een relatie had met IS-strijder Junaid Hussain die in 2015 bij een drone-aanval om het leven kwam. Ook dat was bij Raqqa. Junaid Hussain gold als een belangrijke hacker en ronselaar van Islamitische Staat.

The Sun
@TheSun
Tomorrow's front page: British jihadi Sally Jones KILLED by US drone strike https://t.co/nUyAp75WdH
9 maanden geleden

Ook Jones werd beschuldigd van het ronselen van extremisten in Groot-Brittannië. Ze zou op sociale media aanwijzingen gegeven hebben om thuis bommen te maken. Ook riep ze mensen op om aanvallen uit te voeren in het westen.

Zoon kreeg gevechtstraining

Haar zoon werd door familie herkend op propagandafilmpjes van IS. Hij kreeg gevechtstraining van IS en leerde om te gaan met vuurwapens.

De VS spoort potentiële doelen op en houdt ze in de gaten. De drone-operaties worden in het diepste geheim uitgevoerd.

STER Reclame