In Kudelstaart in Noord-Holland zijn vannacht acht woningen ontruimd na een mislukte plofkraak. Onbekenden probeerden een geldautomaat op te blazen aan de Einsteinstraat. Eén explosief is afgegaan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) vond later nog een explosief bij de geldautomaat.

Om de omgeving van de geldautomaat te onderzoeken, zette de EOD een robot in. Uit voorzorg waren de nabijgelegen woningen ontruimd en werd het gebied afgezet. Volgens de politie vertrokken de meeste van de twaalf geëvacueerden al snel naar hun werk of familie. Het gevonden explosief is ontdaan van het ontstekingsmechanisme en wordt elders tot ontploffing gebracht. De omgeving is weer vrijgegeven.

De daders maakten niets buit in het dorp dat bij de gemeente Aalsmeer hoort en gingen er na de mislukte poging vandoor in een auto. De politie is naar het voertuig en de inzittenden op zoek.

In Alphen aan den Rijn reden dieven een busje door de etalage van een winkel. Ze gingen ervandoor op scooters met grote tassen. Het is niet bekend of en wat ze hebben meegenomen.

STER reclame