De sport van donderdag bij de NOS

Aangepast
Danny Hesp ANP

Na alle rumoer rond het Nederlands elftal van de voorbije dagen oogt de donderdag als een welhaast luwe dag voor de Nederlandse sport. Nieuws is er echter altijd en in onze dagelijkse programma's krijgt u dat vanzelfsprekend opgediend.

Zo komt oud-voetballer Danny Hesp aan het woord. Hesp is tegenwoordig voorzitter van de centrale spelersraad CSR en de spelersvakbond VVCS en is in die rol mede-initiator van een opmerkelijke actie die komend weekeinde in het betaald voetbal plaatsvindt: alle aanvoerders zullen een regenboogband dragen. In het Sportjournaal legt Hesp uit waarom.

Daarnaast zijn we op bezoek geweest bij Erlingur Richardsson, de IJslandse handbaltrainer die sinds kort het Nederlandse mannenteam onder zijn hoede heeft. Hij is de opvolger van Joop Fiege, die onlangs uit onvrede met het beleid van het Nederlandse Handbal Verbond zijn ontslag indiende. Richardsson moet Oranje naar het EK van 2020 leiden.

Het interview met Erlingur Richardsson zal in ieder geval te vinden zijn op NOS.nl.

In Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 is vanavond Erik Dekker te gast. De oud-wielrenner heeft zichzelf ontdekt als mountainbiker. In de studio komt hij praten over zijn nieuwe carrière.

Programma's donderdag

13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2

STER Reclame