Ajax-vrouwen uitgeschakeld in Champions League

Aangepast
Teleurstelling bij Inessa Kaagman, Stefanie van der Gragt en Merel van Dongen ANP

De vrouwen van Ajax zijn er niet in geslaagd zich onder de laatste zestien van de Champions League te scharen. Na de 1-0 zege op Brescia in Amsterdam werd in Italië met 2-0 verloren.

Zeker voor rust lukte het Ajax niet om gevaarlijk te worden. De thuisploeg was dat ook nauwelijks, maar uit een corner wurmde Katarzyna Daleszczyk bij de eerste paal wel de 1-0 binnen.

In de tweede helft wist Ajax meer rust in het spel te leggen en kwam het via een vrije trap van Desiree van Lunteren bijna op 1-1. Een rake kopbal van Mónica Mendes in de 83ste minuut bezegelde echter het lot van Ajax. Het Amsterdamse slotoffensief leverde niets meer op.

Trainer Benno Nihom langs de lijn in Italië ANP

Volgens trainer Benno Nihom is de teleurstelling groot bij de Ajacieden. "We speelden niet tegen een wereldploeg. Veel speelsters van ons begonnen te gespannen. Brescia heeft meer ervaring op dit niveau."

"Er waren weinig kansen, maar ik denk zelfs dat wij er meer hebben gehad. Dat zij twee keer scoren uit een spelhervatting is doodzonde, maar daar moeten we van leren. Dit is het Europese niveau. Het was een prachtig avontuur en het smaakt zeker naar meer."

STER Reclame