De handdoek waarin het kindje was gewikkeld Politie Emsland
NOS Nieuws Regionaal nieuws

Nederlanders om hulp gevraagd bij zaak Duitse vondeling

De Duitse politie zoekt naar mensen die informatie hebben over de moeder van een vondeling. Het pasgeboren meisje werd bij een pastorie gevonden in Wesuwe, vlak over de grens bij Emmen.

Het kindje werd maandagochtend gevonden door de schoonmaakster van de pastorie. Ze lag in een kartonnen doos en was gewikkeld in een handdoek met daarop twee paarden afgebeeld.

Er zijn weinig aanknopingspunten en de politie zit zo goed als klem in het onderzoek. Daarom wordt nu de hulp van Nederland ingeroepen. Een woordvoerder van het Duitse korps sluit niet uit dat er een link is met ons land.

Groot risico

De politie heeft een telefoonnummer geopend om informatie in te winnen. Zo hopen ze dat iemand in de omgeving van de moeder zich meldt.

Een aparte zaak, zegt de Duitse politie tegen RTV Drenthe: "Zoiets hebben we in het Emsland de afgelopen tien jaar maar één keer eerder meegemaakt. Dit is een bijzonder geval, want er zijn ook andere manieren om je kind anoniem af te staan."

Volgens de woordvoerder heeft de moeder een groot risico genomen door haar baby achter te laten. "Dit had ook heel anders kunnen aflopen, zeker omdat de pastorie op maandag dicht is. Dat de schoonmaakster haar heeft gevonden is echt een groot geluk geweest."

Met het meisje gaat het goed. Ze is in goede gezondheid naar een opvang gebracht. Er wordt een pleeggezin gezocht, voor het geval dat haar moeder niet gevonden wordt.

STER reclame