Eminem maakt 'kamikaze' Trump 'kapot' met nieuwe rap

Aangepast

What we’ve got in office now is a kamikaze that will probably cause a nuclear holocaust.

Eminem

Dit is een fragment uit een nieuwe rap van de Amerikaanse rapper Eminem. In de freestyle rap neemt hij Donald Trump op de korrel. Hij noemt de Amerikaanse president een zelfmoordenaar die "waarschijnlijk een nucleaire holocaust gaat ontketenen".

De wereldberoemde rapper, wiens echte naam Marshall Mathers is, schreef de a capella freestyle rap voor de BET Hip Hop Awards. In de 4,5 minuten durende rap spreekt Mathers zich hard uit tegen Trump.

Eminem rapt over Trump

Mathers uit kritiek op onder meer de plannen van Trump voor een muur bij de grens met Mexico, zijn immigratiewetgeving, corruptie en zijn goedkeuring van de white supremacy-rellen. "Racism is the only ... he is fantastic for", zegt de rapper.

De rap is inmiddels al bijna 4 miljoen keer bekeken op YouTube. Een aantal Amerikaanse sterren hebben zich achter de rapper geschaard: Snoop Dogg en LeBron James reageren bijvoorbeeld enthousiast op Twitter.

LeBron James
@KingJames
Racism is the only thing he's Fantastic 4(fantastic for), cause that's how he gets his rock off, he's orange. Sheesh @Eminem!! 🔥🔥✊🏾🔥🔥#United
9 maanden geleden

Dat rapper Snoop Dogg positief reageert, is niet raar. De rapper maakte begin dit jaar een muziekvideo waarin te zien was hoe een clown een pistool richt op een andere clown die Trump moet voorstellen. Op die clip kwam toen wel felle kritiek, zo zei Ice-T, bekend van het nummer Cop Killer, dat Snoop Dogg te ver was gegaan. "Je mag geen pistool richten op de president. Ook al kwam er een vlaggetje uit, ik werd er wel nerveus van."

Het is niet de eerste keer dat Mathers kritiek uit op president Trump. In oktober vorig jaar maakte hij het nummer Campaign Speech, waarin hij Trump onder meer een "losgeslagen kanon" noemde.

Campaign Speech

Mathers sluit de nieuwe rap af met een duidelijke boodschap: "America, stand up. We love our military, and we love our country, but we hate Trump."

De Amerikaanse president heeft nog niet gereageerd. Trump heeft echter wel in 2004 Mathers gesteund tijdens zijn 'presidentiële campagne' in New York. "Ik herken een winnaar als ik die zie", zei Trump toen. "En Donald Trump vertelt jullie: Slim Shady is een winnaar."

2004 - Donald Trump over Eminem

STER Reclame