Nick Kyrgios
NOS SportAangepast

'Geblesseerde' Kyrgios krijgt geldboete na opgave

Voor Nick Kyrgios is zijn deelname aan het masterstoernooi in Shanghai uitgedraaid op een duur geintje. De Australische tennisser kreeg een boete van ruim 26.000 euro voor zijn gedrag tijdens een partij in de eerste ronde.

Kyrgios pakte tegen de Amerikaan Steve Johnson na het verlies van de eerste set abrupt zijn spullen en gaf de partij aan zijn tegenstander kado. De onvoorspelbare Australiër had toen al twee waarschuwingen op zak wegens onsportief gedrag.

De Australiër maakte daarna via Twitter excuses voor zijn gedrag en gaf buikgriep en een schouderblessure als reden voor zijn opgave.

Verwijderde tweet

Het valt te betwijfelen of dit ook Kyrgios' daadwerkelijke reden was, aangezien hij de tweet later weer verwijderde. Ook zou hij tijdens de partij al tegen zijn entourage op de tribune hebben gezegd dat als hij de set zou verliezen, hij gelijk de baan af zou lopen.

Kyrgios verscheen na de partij ook niet bij de medische controle van de ATP, een verplichting voor alle tennissers die tijdens een wedstrijd opgeven.

De verklaring van Nick Kyrgios, die hij later weer verwijderde

Kyrgios heeft op gezag van tennisfederatie ATP zijn prijzengeld van de eerste ronde (18.000 euro) moeten inleveren en kreeg bovendien een boete van 8.000 euro voor onsportief gedrag.

Kyrgios loopt baan af in Shanghai

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl