NOS VoetbalAangepast

Einde soap in zicht: Hoek vier uur in de bus voor vijf penalty's

Drie weken duurt de penaltysoap met hoofdrollen voor FC Lisse en Hoek nu al, maar vanavond (21.00 uur) komt er een einde aan. En zo uitvoerig als erover gesteggeld is, zo snel zal het straks gedaan zijn. Een handjevol strafschoppen volstaat.

Voor die paar trappen leggen de spelers en begeleiding van het Zeeuwse Hoek in totaal zo'n vierhonderd kilometer af. Een aantal spelers komt zelfs van nog verder.

"We hebben een aantal Belgen in de ploeg", legt keeper Jordy de Jonghe uit. "Sommigen moeten al zeker drie kwartier rijden naar Hoek, dus die zullen een middag vrij moeten nemen."

'Volledige warming-up'

De doelman zegt dat hij nauwelijks extra op strafschoppen heeft getraind in de aanloop naar deze opmerkelijke ontknoping. "Wel hebben we gisteren op de training een paar extra penalty's genomen, maar meer ook niet."

De Jonghe benadert de strafschoppenreeks als een gewone wedstrijd. "We gaan dan ook een volledige warming-up doen, want we moeten zorgen dat iedereen gefocust is."

Dat geldt dus voor alle selectiespelers die naar Lisse afreizen, in de wetenschap dat ze waarschijnlijk zonder balcontact weer terug de bus in kunnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl