Het aantal doden door de bosbranden in Californië is opgelopen naar 17. Duizenden gebouwen zijn verwoest en tienduizenden mensen zijn op de vlucht.
NOS NieuwsAangepast

Dodental natuurbranden Californië loopt op naar 17

Het aantal doden door hevige natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië is opgelopen tot zeker 17. Twee van de doden zijn een man en een vrouw die 75 jaar waren getrouwd, hij was 100 en zij 98.

Gevreesd wordt dat meer ouderen niet op tijd hebben kunnen vluchten, er zijn nog veel vermisten. Tot dusver zijn zo'n 2000 huizen en bedrijfspanden verwoest en tienduizenden mensen op de vlucht geslagen.

Een huis in de stad Santa Rosa in Californië dat is verwoest door de natuurbranden

De branden woeden sinds zondagavond. Het vuur laait vooral in het noorden van de kuststaat, in de bekende wijnstreken Napa en Sonoma Valley. De afgelopen dagen is een gebied van ruim 46.000 hectare in as gelegd.

Brandhaarden

Volgens de lokale autoriteiten zijn er op dit moment nog ongeveer achttien brandhaarden in Californië. Op die plekken is het droog en waait het hard, waardoor het vuur blijft oplaaien. Honderden brandweermensen zijn ingezet om de branden te blussen.

Nu al wordt gesproken van een van de meest verwoestende natuurbranden in de geschiedenis van Californië. President Trump heeft gezegd dat de Amerikaanse regering bereid is de inwoners van de staat te helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl