23 landen zijn nu zeker van het WK

Aangepast

Drieëntwintig landen zijn zeker van deelname aan het WK voetbal van volgend jaar in Rusland. Nederland zit daar niet bij, dat is bekend, maar dit zijn de landen die wel gaan.

Landen die nu zeker zijn van WK

Europa (14)Noord-Amerika (3 of 4)Zuid-Amerika (4 of 5)Azië (4 of 5)Afrika (5)Oceanië (0 of 1)
RuslandMexicoBraziliëIranNigeria
BelgiëCosta RicaArgentiniëJapanEgypte
DuitslandPanamaColombiaZuid-Korea
EngelandUruguaySaudi-Arabië 
Spanje
Polen
IJsland
Servië
Frankrijk
Portugal 

Rusland was als gastheer als eerste zeker van een WK-ticket en daar zijn in de Europese kwalificatiereeks België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Portugal, Servië, Spanje en IJsland bijgekomen. Uit de play-offs stoten nog vier landen door.

De andere continenten

In Zuid-Amerika was Brazilië al zeker van het WK, maar daar zijn afgelopen vannacht nog drie landen bijgekomen: Uruguay, Colombia, en Argentinië.

Peru krijgt als nummer vijf van Zuid-Amerika krijgt een herkansing in een play-off tegen Nieuw-Zeeland.

Australië, dat onder Azië valt, won dinsdag na verlenging van Syrië en speelt een play-off tegen Honduras, de nummer vier van Noord- en Midden-Amerika.

In die kwalificatiezone waren Costa Rica en Mexico al zeker en pakte Panama vannacht om het laatste directe WK-ticket. De VS gaf kwalificatie uit handen met een pijnlijke nederlaag tegen Trinidad en Tobago.

In Azië hebben Iran, Japan, Saudi-Arabië en Zuid-Korea het WK gehaald en in Afrika zijn dat Egypte en Nigeria. Daar komen volgende maand nog drie groepswinnaars bij.

STER Reclame