Het D66-congres in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen
NOS Nieuws

Groep D66-leden roept op tot congres

Een groepje D66-leden roept andere leden op Facebook op om op korte termijn een partijcongres te organiseren. Ze noemen zichzelf Redelijk Alternatief. De groep is het er niet mee eens dat de D66-leden zich niet mogen uitspreken over het regeerakkoord en regeringsdeelname.

"Het is heel waarschijnlijk dat deze regeringsdeelname de partij voorgoed naar rechts zal trekken, niet alleen in de publieke opinie, maar ook inhoudelijk. Is dat wat de leden willen? Wij vinden die vraag belangrijk genoeg om het ze te vragen. Democratie is tenslotte niet voor bange mensen", staat er in de oproep.

750 leden

Volgens de statuten van D66 heeft de groep 750 leden nodig om een congres te mogen organiseren. Onder de initiatiefnemers zijn een gemeenteraadslid en voor het hoofdbestuur en lokale afdelingen actieve leden.

Het partijbestuur van D66 organiseert op 13 oktober wel een ledenbijeenkomst waar D66-leider Pechtold en mede-onderhandelaar Koolmees de formatie en het regeerakkoord toelichten, maar daar kan niet worden gestemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl