Bondscoach Art Langeler

Opnieuw puntenverlies Jong Oranje

Jong Oranje heeft in de strijd om een ticket voor het Europees Kampioenschap van 2019 opnieuw punten verspeeld. In Kiev bleef de ploeg van bondscoach Art Langeler tegen Oekraïne op 1-1 steken.

Beide ploegen speelden op de aanval. Dat ging echter niet al te secuur, waardoor het aantal kansen beperkt bleef. Voor de rust scoorde Oekraïne uit een penalty, nadat Denzel Dumfries knullig hands had gemaakt.

In de tweede helft maakte Justin Kluivert gelijk. De aanvaller was alert toen Gervane Kastaneer na een knappe en snelle rush de bal met wat geluk bij de Ajacied kreeg. Het was voor Kluivert zijn eerste doelpunt in het shirt van Jong Oranje.

De thuisploeg telde liefst vier spelers die een dag eerder nog bij de selectie van het grote Oekraïne zaten. Twee van hen (Besedin en Kovalenko) kwamen zelfs in het veld in het WK-kwalificatieduel met Kroatië (0-2).

Concurrentie

Jong Oranje staat voorlopig derde in de kwalificatiepoule met vijf punten uit vier duels. De groepswinnaar plaats zich rechtstreeks voor het EK in Italië en San Marino. De vier beste nummers twee spelen play-offwedstrijden.

Schotland won met 2-0 zege op bezoek bij Letland en heeft zes punten uit drie duels. Engeland, dat een krappe 1-0 zege boekte in Andorra, is koploper met tien punten.

"We hadden kunnen winnen, maar zeker ook kunnen verliezen. Ik denk dat we content kunnen zijn met een gelijkwaardige wedstrijd die we gelijk hebben gespeeld", vertelt Langeler in een eerste reactie.

De bondscoach maakte zich kwaad over het eerste half uur. "We hadden de ruimte om snel te schakelen in de omschakeling, maar de passing daarin was uitermate slecht."

5 uit 4

Met de resultaten tot dusver in de kwalificatiereeks kan hij wel leven. "Als je de wedstrijden stuk voor stuk bekijkt zijn de uitslagen wel in orde. Engeland (1-1) en Oekraïne (1-1) hadden we kunnen winnen. Uit bij Schotland (2-0) hebben we verdiend verloren."

Vorig weekend werd Letland in Doetinchem met 3-0 verslagen.