Sam Bennett EPA

Bennett wint eerste etappe in Ronde van Turkije

time icon

Sam Bennett heeft de eerste etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De Ier bleef in de rit tussen Alanya en Kemer de Italiaan Marco Benfatto en de Belg Edward Theuns voor in de massasprint.

Op 35 kilometer van de finish was een einde gekomen aan een lange vlucht van de Turk Onur Balkan, de Braziliaan Flavio Santos en de Italianen Simone Sterbini, Vincenzo Albanese en Alex Turrin. Eerder had de Turk Batuhan Özgür al af moeten haken bij de vijf koplopers.

In de sprint van de hoofdmacht, waarin zich op ruim 1 kilometer van de finish nog een valpartij had voorgedaan, was Bennett superieur. De Bora-renner boekte zijn vijfde zege van het seizoen. Boy van Poppel was de beste Nederlander; hij kwam als zevende over de eindstreep.

WorldTour-kalender

De Ronde van Turkije stond oorspronkelijk in april op de kalender, maar werd verplaatst vanwege een drukke wieleragenda en de onrustige situatie in het land.

De Turkse etappekoers is dit jaar voor het eerst in de WorldTour opgenomen. Om die status te behouden moeten er twee edities achter elkaar minimaal tien WorldTour-ploegen aan de start verschijnen. Deze editie komen de Turken daar nog niet aan: er zijn slechts vier WorldTour-ploegen actief. Volgend jaar wordt de Ronde van Turkije opnieuw in oktober verreden.

Uitslag Ronde van Turkije

STER Reclame