Weer wangedrag Kyrgios in Shanghai

Aangepast
Nick Kyrgios AFP

Nick Kyrgios heeft zich voor het derde jaar op rij niet bepaald van zijn beste kant laten zien op het Masters-tennistoernooi van Shanghai. Dit keer liep hij na één set de baan af, omdat hij het schijnbaar niet eens was met de umpire.

De 22-jarige Australiër speelde in de eerste ronde tegen Steve Johnson. Tijdens de eerste set kreeg Kyrgios eerst twee waarschuwingen van de umpire vanwege onsportief gedrag alvorens hij in de tiebreak, bij een 4-2 voorsprong, een strafpunt kreeg.

Opgave

Daarop maakte Kyrgios met gebaren zijn onvrede duidelijk over de wedstrijdleiding. Tegen zijn aanhang op de tribune zou hij gezegd hebben dat als hij de set nog zou verliezen, hij gelijk de baan af zou lopen.

Kyrgios verloor de set en riep vervolgens Johnson bij zich aan het het. Hij gaf de Amerikaan een hand, bedankte de umpire en vertrok.

Kyrgios loopt baan af in Shanghai
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Geruime tijd na de partij zette Kyrgios een verklaring op social media. Hij zou last hebben gehad van een maagvirus. Hij biedt zijn excuses aan naar de fans.

Vorig jaar verbaasde Kyrgios het publiek in Shanghai al door in zijn partij tegen Mischa Zverev na een halfslachtige opslag al gelijk naar zijn stoel te lopen, nog voordat zijn Duitse tegenstander de bal had kunnen terugslaan.

Boegeroep

Opmerkingen van de umpire en boegeroep vanaf de tribune leken hem niet te deren. Ook in de persconferentie na afloop betuigde Kyrgios geen spijt. Het kwam hem op een boete te staan.

En dat was al bepaald niet de eerste keer dat de temperamentvolle Kyrgios opzien baarde op de tennisbaan.

Wimbledon, juli 2016

Een boete van 2.500 dollar wegens onsportief gedrag in de eerste ronde en eentje van 4.000 dollar wegens 'hoorbaar gevloek' in de tweede ronde.

Roland Garros, mei 2016

Een boete van 6.200 dollar vanwege verbaal wangedrag tijdens zijn verloren partij in de derde ronde tegen Richard Gasquet.

Shanghai, oktober 2015

Een boete van 1.500 dollar vanwege obscene taal en onsportief gedrag. Kyrgios sloeg uit frustratie een bal in de richting van een lijnrechter.

Montreal, augustus 2015

Een boete van 10.000 dollar en een voorwaardelijke schorsing van 28 dagen na het beledigen van zijn tegenstander Stan Wawrinka. Kyrgios had de Zwitser toegebeten dat diens vriendin het bed had gedeeld met de Australische tennisser Thanasi Kokkinakis.