NOS Nieuws Politiek Aangepast

Het onderhandelen zit er nu echt op

Rutte: we zijn er nu helemaal uit

De laatste punten en komma's staan op hun plek in het regeerakkoord. De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben vanmorgen nog een keer met elkaar gesproken onder leiding van informateur Zalm.

Besproken werden de aanmerkingen die de fracties gisteravond nog gemaakt hebben. Die zijn nu verwerkt in de tekst die voor definitieve goedkeuring teruggaat naar de fracties. Maar dat is een formaliteit.

Applaus

De laatste bespreking met de informateur duurde bijna drie uur, een stuk langer dan van tevoren gedacht. VVD-leider Rutte zei daarover: "Uit alle fracties komen dan toch een hoop puntjes. Maar het regeerakkoord is definitief klaar" Volgens CDA-leider Buma zijn "tot op de laatste t en d de wijzigingen doorgevoerd".

Toen de partijleiders bij hun fracties terugkwamen klonk er applaus.

De partijen komen niet nog een keer naar Zalm om te melden dat de Kamerleden akkoord zijn, dat doen ze telefonisch. Dan volgt later vanmiddag de officiële overhandiging van het regeerakkoord aan Kamervoorzitter Arib.

Daarna is het stuk voor iedereen te lezen via www.kabinetsformatie2017.nl en volgt er een presentatie van de plannen door de partijleiders Rutte, Buma, Pechtold en Segers.

STER reclame