Donald en Ivana Trump tijdens een golftoernooi in 2014
NOS NieuwsAangepast

Ex-vrouw Trump doet boekje open

Ivana Trump, de eerste vrouw van de Amerikaanse president, heeft een boek geschreven over haar rol in het leven van Donald Trump. In Raising Trump schrijft ze dat haar ex-man zonder haar nooit zo succesvol was geworden.

Ivana en Donald Trump waren van 1977 tot 1992 met elkaar getrouwd. In het boek dat volgende week verschijnt, schrijft Ivana over hun vechtscheiding nadat Trump was vreemdgegaan. Volgens haar is de band inmiddels weer goed en zijn ze vrienden die elkaar wekelijks spreken.

De geboren Tsjechische schrijft ook dat Trump haar een baan als ambassadeur in Tsjechië heeft aangeboden. Ze weigerde, omdat ze dan afscheid zou moeten nemen van haar vrijheid en "perfecte leven". Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd op deze bewering.

Succes claimen

De boektitel kan op meerdere manieren worden uitgelegd. Met "raising" kan Ivana bedoelen dat ze een steun en toeverlaat was voor Donald en zijn snelgroeiende imperium in de jaren 80. Maar het kan ook slaan op haar rol als opvoeder van het gezin, waarvoor ze alle eer opstrijkt.

"Donald was altijd aan de telefoon om deals te sluiten", zei Ivana in een van de vele tv-interviews om haar boek te promoten. "Hij was een liefhebbende vader die zorgde dat het gezin niets tekort kwam, maar hij had geen tijd om met de kinderen een wandelingetje te maken in Central Park."

Volgens Ivana was Trump ook een beetje onhandig in de opvoeding. "Pas toen ze 18 waren kon hij met zijn kinderen praten, omdat hij het toen kon hebben over zakendoen. Daarvoor had hij geen idee wat hij tegen de kinderen moest zeggen."

Echte first lady

Ivana Trump zei in een interview ook dat ze het rechtstreekse nummer van het Witte Huis heeft. Toch belt ze niet zo vaak, omdat Trumps huidige vrouw Melania vaak opneemt. "Ik wil niet dat ze jaloers wordt omdat ik zijn eerste vrouw was. Eigenlijk ben ik dus de first lady", zei ze lachend.

Melania Trump kon er niet om lachen en liet het Witte Huis een verklaring opstellen: "Deze uitspraken van een ex-vrouw hebben duidelijk geen betekenis en zijn alleen bedoeld om aandacht te vragen. Mevrouw Trump heeft het Witte Huis tot een thuis gemaakt voor de president en hun zoon Barron. Ze is trots op haar rol als first lady. Ze gebruikt die titel om kinderen te helpen en niet om boeken te verkopen."

Het is niet duidelijk of Donald Trump op de hoogte was van de reactie van zijn huidige vrouw. Hij was gisteren aan het golfen met een senator.

  • HH | Camera Press Ltd
    Donald Trump en Ivana
  • HH | Marty Lederhandler
    Donald Trump en zijn vrouw Ivana op hun jacht 'The Trump Princess' in New York
  • HH | Camera Press Ltd
    Ivana en Donald, voor het eerst weer samen sinds hun scheiding, poseren voor een pizza-advertentie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl