Australian Open verheugt zich al op rentree Serena Williams

Serena Williams met de beker die ze in januari voor de achtste keer wil winnen EPA

De organisatie van de Australian Open gaat ervan uit dat Serena Williams in januari haar titel zal verdedigen. De Amerikaanse beviel in september van een dochter. Zelf liet Williams in een eerder stadium al weten begin volgend jaar haar rentree te willen maken. "Serena komt terug", aldus Craig Tiley, toernooidirecteur van de Australian Open.

"Ze wil haar rentree maken in 2018 en haar titel verdedigen. Ze is aan het trainen", vertelde Tiley tijdens een persconferentie waarin tevens werd gezegd dat het prijzengeld bij de Australian Open wordt verhoogd. Tiley hield wel een kleine slag om de arm omtrent Williams' deelname. "Er zijn nog een paar maanden te gaan en het is natuurlijk aan haar om te bepalen of ze er fit genoeg voor is."

'Geen excuses, het wordt zwaar'

Serena Williams was al in verwachting toen ze begin dit jaar haar zus Venus in de finale van de Australian Open versloeg en daarmee haar 23ste grandslamtitel veroverde. Sinds die finale in Melbourne speelde de 36-jarige Amerikaanse geen wedstrijd meer. In april maakte ze via Snapchat wereldkundig zwanger te zijn.

In augustus zei Williams zelf al te mikken op een rentree in januari. "Eigenlijk is het waanzin, maar ik ga het proberen", liet de 23-voudig grandslamkampioene optekenen in een interview met het tijdschrift Vogue.

"Dat zal dus ongeveer drie maanden na mijn bevalling zijn", zei ze over een mogelijke achtste Australian Open-titel. "Ik zoek geen excuses, maar het wordt zwaar."

Djokovic en Murray

Toernooidirecteur Tiley zei verder dat zesvoudig winnaar Novak Djokovic en Andy Murray weer van de partij zullen zijn in Melbourne. Beiden moesten hun seizoen voortijdig beƫindigen vanwege blessures.

Ook Roger Federer en Rafael Nadal - de finalisten van 2017 - maken opnieuw hun opwachting. "Ik heb contact gehad met alle topspelers en ben blij te kunnen zeggen dat de volledige top-100 bij zowel de mannen als de vrouwen terugkeert naar de Australian Open."