Robin Haase

Nazomerdip Haase zet zich voort in Shanghai

Robin Haase bereikt al het hele jaar een goed niveau, maar in tegenstelling tot afgelopen zomer beloont hij zichzelf niet meer met overwinningen. Ook bij het masterstoernooi in Shanghai is de eerste ronde het eindstation voor de Hagenaar.

Haase verloor voor de derde keer dit jaar van de Fransman Richard Gasquet en voor de derde keer gebeurde dat in drie sets: 7-6 (11), 5-7, 2-6. En dat terwijl hij een set en een break voorstond.

Haase geeft voorsprong uit handen tegen Gasquet

Begin augustus stond Haase nog in de halve finales van het masterstoernooi in Montreal, maar sindsdien won hij geen wedstrijd meer op de ATP Tour. Wel loodste hij Nederland in de Davis Cup terug naar de wereldgroep.

Voorsprong

Tegen Gasquet was Haase lange tijd de betere speler, maar hij slaagde er maar niet in om de Fransman echt van zich af te schudden. In de tiebreak moest hij ondanks een 5-1 voorsprong nog vier setpoints wegwerken en in de tweede set begon de machine te haperen bij een 4-2 voorsprong.

Door de nederlaag verliest Haase punten op de wereldranglijst en moet hij oppassen dat hij niet uit de top-50 valt, terwijl hij twee maanden geleden nog bezig was door te stoten naar de top-30.