NOS SportAangepast

Zonderland: één arm, ik wist niet wat me overkwam!

"Dit voelt als een wedstrijd winnen, want ik had er ook meteen af kunnen vallen", sprak Epke Zonderland na het behalen van de zilveren medaille op de rekstok bij de WK in Montreal. Hij ging rond aan één hand.

De Fries greep in de finale mis tijdens een vluchtelement, maar hervond in zijn oefening wonderwel de controle. "Ongelooflijk, ik wist niet wat me overkwam, daarna was het op de automatische piloot mijn oefening afmaken. Ik mag heel blij zijn dat het zo is afgelopen", zei hij glimlachend.

Op deze manier krijg ik er steeds meer vertrouwen in dat Tokio 2020 gaat lukken.

Epke Zonderland

"Normaal gesproken val je. Maar nu kwam ik perfect uit het vluchtelement, waardoor ik kon blijven hangen", vervolgde Zonderland.

In Montreal heeft de 31-jarige Fries de bevestiging gekregen dat hij nog altijd tot de wereldtop behoort. Die wetenschap heeft hem naar eigen zeggen "een boost" gegeven, waardoor hij na jaren van onzekerheid, met veel blessureleed, weer vol ambitie naar de olympische toekomst durft te kijken. "Op deze manier krijg ik er steeds meer vertrouwen in dat Tokio 2020 gaat lukken", aldus Zonderland.

Deurloo dolblij met brons, maar die afsprong...

Minstens zo tevreden was Bart Deurloo, die in de rekstokfinale een fraaie bronzen medaille pakte, al had er volgens hem meer in gezeten. "Ik had bij de afsprong gewoon in een keer moeten staan, dan had ik misschien wel goud gehad. Ik moest ook als eerste mijn oefening doen, dat maakte het ook lastig."

"Maar vooraf had ik hiervoor getekend, zeker om samen met Epke op het podium te staan. Dat is het mooiste wat je kunt wensen."

'Blij dat Epke bleef hangen'

Deurloo had vol bewondering naar de bijzondere oefening van Zonderland gekeken. "Ik dacht dat hij zou vallen, maar ik was blij dat hij bleef hangen. Epke eindigde net boven mij, maar nogmaals: vooraf had ik hiervoor getekend. Ik hoor er nu bij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl