Terpstra helpt Trentin aan zege in Parijs-Tours

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Terpstra helpt ploegmaat Trentin aan zege in Parijs-Tours
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Matteo Trentin heeft de 111de editie van Parijs-Tours gewonnen. De Italiaan bleef in zijn laatste wedstrijd voor QuickStep na 234 kilometer koers in een spannende finale zijn ploeggenoot Niki Terpstra en Sunwebrenner Søren Kragh Andersen voor.

Alle pijlen van QuickStep waren gericht op Fernando Gaviria, de winnaar van de vorige editie. De Colombiaanse sprinter kwam echter op vijftien kilometer van de finish ten val, waarna een nieuw plan gesmeed moest worden.

Dat lukte op imponerende wijze. Op het laatste klimmetje kwamen Kragh Andersen en Trentin alleen te zitten en Terpstra reed er in zijn eentje naartoe. De Deen zat in de val en moest met de tweede plaats genoegen nemen.

Het was de tweede keer dat Trentin Parijs-Tours won. Twee jaar terug zat Trentin ook in een kopgroep van drie renners. Toen bleef de Italiaan zijn Belgische medevluchters Tosh van der Sande en Greg van Avermaet voor.

Trentin rijdt met ingang van volgend jaar voor Orica-Scott. Hij was in de laatste weken in dienst van QuickStep nog goed voor de nodige zeges. Hij won maar liefst vier etappes in de Ronde van Spanje en schreef drie weken geleden de Primus Classic op zijn naam.

Uitslag Parijs-Tours

STER Reclame