Hulpverleners hebben handen vol aan kettingbotsing op A9

Aangepast

Op de A9 van Alkmaar richting Amstelveen zijn tien auto's en een busje betrokken geweest bij een kettingbotsing. Die ontstond nadat een auto tegen de vangrail was gebotst. Achter dat voertuig waren vervolgens meerdere aanrijdingen.

Twee mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht met onbekend letsel. In totaal werden 36 mensen nagekeken door ambulancepersoneel. Een omstander zegt tegen NH Nieuws dat er ook veel kinderen in de betrokken voertuigen zaten.

Kettingbotsing op A9: twee gewonden en weg uren dicht

Het busje raakte zwaar beschadigd door het ongeluk en kon niet doorrijden. De acht inzittenden worden opgevangen.

De A9 richting Alkmaar bleef lange tijd afgesloten. Rond 15.00 uur was er weer een rijstrook open en konden mensen weer doorrijden.

Op de tegenovergestelde rijbaan was er kort na de kettingbotsing ook een ongeluk. Waarschijnlijk ging dat om een aanrijding in de kijkersfile. Daar raakte niemand gewond.

Koffers

Het ongeluk gebeurde rond 10.30 uur vanmorgen. Tot het wegleiden stonden honderden mensen uren stil. Volgens NH Nieuws zijn er mensen met hun koffers uitgestapt, om op een andere manier richting Schiphol te gaan.

De regionale nieuwssite sprak ook een man die vooraan in de file stond en naar een supermarkt is gelopen om voedsel in te slaan. "Het was twintig minuten lopen, maar er was toch niet veel anders te doen."