Marit Bouwmeester in actie bij de WK Laser Radial
NOS Sport

Bouwmeester herovert koppositie bij EK Laser

Marit Bouwmeester staat na zeven races bij het EK Laser Radial weer bovenaan, De 29-jarige wereldkampioene, die na zes races de Deense Anne-Marie Rindom nog voorrang moest verlenen en vervolgens een teleurstellende zevende race voer, mag zich op grond van een beter gemiddelde én dankzij het schrapresultaat nu toch weer de leider van het klassement noemen.

Bouwmeester was de beste in de vijfde race, maar kwam in de zesde race niet verder dan de tiende plaats. In de zevende race eindigde ze zelfs als negentiende, maar die klassering mag zij gebruiken als schrapresultaat.

De Deense Rindom werd derde in zowel de vijfde als zesde race en nam daarmee tijdelijk de leiding in het klassement over van Bouwmeester. In de zevende race eindigde Rindom echter als veertiende, wat na enig rekenwerk tot gevolg had dat Bouwmeester de leidende positie toch weer overneemt.

Van de andere Nederlanders steeg Maxime Jonker naar de zesde plaats. Daphne van der Vaart stond na vier dagen op de achtste plaats, maar zij zakte ver weg en is nu terug te vinden op de negentiende plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl