NOS SportAangepast

Bloemendaal zet Wimbledon aan de kant in eerste ronde EHL

Bloemendaal heeft zijn eerste groepswedstrijd in de Euro Hockey League gewonnen. De ploeg van trainer Michel van den Heuvel had in Barcelona tegen de Engelse club Wimbledon genoeg aan twee velddoelpunten van Florian Fuchs en Thierry Brinkman. Aangezien velddoelpunten in de EHL dubbel tellen, kwam daarmee de eindstand op 4-0. Treffers uit strafcorners tellen voor één.

Fuchs opende al vroeg in de wedstrijd de score. De Duitser zette de aanval zelf op en tikte de bal vlak voor het doel ook in. In de slotfase probeerde Wimbledon een treffer te forceren door de keeper in te ruilen voor een extra veldspeler, maar de Engelsen kregen het deksel op de neus. Brinkman sloeg de bal na een individuele actie in het lege doel.

Winnen van Arminen voor de knock-outfase

Bloemendaal, dat de belangrijkste Europese clubcompetitie in 2009 en 2013 won, treft zondag de Oostenrijkse ploeg SV Arminen in de tweede groepswedstrijd. De nummer één van de poule gaat door naar de knock-outfase, die in het voorjaar wordt gespeeld in Rotterdam. Daar zijn Kampong en Rotterdam al voor geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl