Bram Verhofstad
NOS SportAangepast

'Brammetje' Verhofstad vloggend naar vloerfinale

De koffer waarmee turner Bram Verhofstad naar het WK in Montreal is afgereisd, bevat opmerkelijke attributen. Twee camera's en een statief. De 22-jarige debutant is naast zijn turncarrière ook actief als vlogger. Zo bracht hij de dag waarop hij zich verrassend kwalificeerde voor de vloerfinale van begin tot eind in beeld. Voor Verhofstad vormt het een welkome afleiding rondom een spannende wedstrijd. "Het werkt therapeutisch, zeg maar."

In de vlog van dinsdag neemt Verhofstad zijn kijkers, in het Engels, mee in zijn achtbaan van emoties. Na het opstaan is hij zo nerveus, dat zelfs koffie zetten hem niet lukt. De opwinding is voelbaar als hij de enorme wedstrijdhal betreedt. En als hij 's avonds vanaf zijn bed de dag samenvat, toont hij een mix van ongeloof, verwondering en intens geluk.

Daar was dan ook alle reden voor. De manier waarop de Bosschenaar zich op zijn eerste WK plaatste voor de vloerfinale zou zo een filmscenario kunnen zijn. Aanvankelijk was zijn oefening bij lange na niet genoeg voor de vereiste plaats in de top-8, maar een gat in de wedstrijdvloer zorgde voor een onverwachte wending.

Het groepje turners mocht het nog een keer proberen, Verhofstad steeg boven zichzelf uit en vond zichzelf terug in de vloerfinale. "Bizar, ik snapte er helemaal niks van."

"Bij die tweede oefening was alle druk er een beetje vanaf", blikt Verhofstad terug op zijn miraculeuze kwalificatie. "Ga lekker nog een keer stuiteren en zie maar wat er gebeurt. Ik had niet in mijn hoofd dat ik nu echt moest knallen omdat ik een extra kans had op een finaleplaats. Ik zag het meer als een kans om nog een keer plezier te hebben en te laten zien wat ik kan. Dan turn je toch wat vrijer, denk ik."

Bram Verhofstad

Het is die mindset die Verhofstad zaterdag ook hoopt te hebben in de finale, en natuurlijk neemt hij zijn kijkers mee. "Ik wil mijn ervaringen graag delen met iedereen. Want niemand weet hoe het is, hoe mijn dag er dan uitziet."

Zo is het vloggen niet alleen een prettige afleiding en bezigheid. Verhofstad bedient ook zijn publiek. Op YouTube heeft hij ruim 10.000 abonnees. "Als ik naar mijn camera kijk, zie ik als het ware al die mensen in de camera en praat ik echt naar hen. Ze sturen mij ook berichtjes. Mensen die schrijven dat mijn vlog hun dag een stukje beter maakt en dat ze ernaar uitkijken. Dat vind ik echt superleuk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl