Achtervolgingsploegen naar halve finales in Dordrecht

Aangepast
Jorien ter Mors
@jorientermors
Whoop Whoop... semi final zaterdag 👊🏻💥👊🏻💥 @shorttracknl #girlpower
12 maanden geleden

Daan Breeuwsma, Sjinkie Knegt, Dennis Visser en Itzhak de Laat hebben bij de wereldbekerwedstrijden in Dodrecht de halve finales bereikt op de 5.000 meter aflossing. Ze wonnen hun serie en werden tweede in hun kwartfinale.

Ook Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Jorien ter Mors drongen op de 3.000 m aflossing door tot de halve finales.Z e werden eerste in hun race in de series en werd tweede in hun kwartfinalerace.

Sjinkie Knegt ANP

Sjinkie Knegt had zich op de 1.000 meter met groot vertoon van macht geplaatst voor de kwartfinales. De Fries drong donderdag al door tot de halve finales van de 1.500 meter en de kwartfinales van de 500 meter.

Knegt toonde zijn klasse door zowel in de voorronde als series als eerste te eindigen. Daan Breeuwsma plaatste zich eveneens voor de kwartfinales. Dylan Hoogerwerf eindigde in de series als derde en werd uitgeschakeld.

Vrouwen allen door

De Nederlandse shorttracksters lieten geen steken vallen op de 1.000 meter. Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven overleefden allen de voorronde en de series en bereikten zo de kwartfinales.

Schulting, die donderdag voor de vijfde keer in het nog prille seizoen uit de uitslag werd genomen, werd twee keer eerste. Van Kerkhof werd eerste en tweede en Van Ruijven eerste en derde.

STER Reclame