NOS NieuwsAangepast

Trump spreekt van 'stilte voor de storm', maar welke storm?

Trump spreekt van 'stilte voor de storm'

President Trump heeft na een diner met zijn hoogste militaire leiders en hun partners erop gehint dat er iets belangrijks gaat gebeuren, zonder te zeggen wat.

Eerder die avond had hij een bespreking met de legertop en minister van Defensie James Mattis over wat hij de "meest urgente" militaire kwesties noemde, waaronder de spanningen met Noord-Korea en Iran.

Geheel onverwacht werden de vaste Witte Huis-verslaggevers daarna uitgenodigd voor een fotomoment met de president en zijn vrouw en de militaire leiders en hun partners, voordat dit gezelschap aan het diner zou beginnen.

President Trump bij het fotomoment na het diner

"Weten jullie wat dit betekent?", vroeg Trump aan de verzamelde journalisten. "Misschien is het de stilte voor de storm. Het zou de stilte voor de storm kunnen zijn."

"Welke storm meneer de president?", riep een journalist. "IS? Noord Korea? Iran?"

"Daar komen jullie wel achter", was het antwoord.

Daarna zei hij dat de media snel te weten zullen komen welke "enorme vooruitgang" in de strijd tegen IS is geboekt, maar ook dat voorkomen moet worden dat Iran kernwapens krijgt. Ook herhaalde hij nog een keer dat de VS niet kan toestaan dat Noord-Korea een bedreiging vormt voor de VS of zijn bondgenoten.

Trump zwoer dat de VS alles zal doen wat nodig is om dat te voorkomen. "En dat gaan we doen, geloof me."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl