NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 6/10: zoektocht Anne Faber en Nobelprijs voor de Vrede

Goedemorgen! De vijver in Huis ter Heide waar gisteren een fiets werd gevonden die mogelijk van de vermiste Anne Faber is, wordt leeggepompt. En vandaag wordt duidelijk wie de Nobelprijs voor de Vrede krijgt.

Vandaag in de loop van de dag steeds meer buien, aan de kust met onweer. Er is ook wat zon. Er staat vrij veel wind en het wordt ongeveer 14 graden.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat brengt vandaag?

- In Oslo wordt de winnaar van de de Nobelprijs voor de Vrede bekendgemaakt.

- Vanavond en in het weekend wordt er veel verkeershinder bij Amsterdam verwacht, want om 21.00 uur wordt de Coentunnel in beide richtingen afgesloten. De werkzaamheden moeten maandag vóór de ochtendspits klaar zijn.

- Om 15.00 uur doet de rechtbank schriftelijk uitspraak in een kort geding dat voetbalclub FC Lisse tegen de KNVB heeft aangespannen. De voetbalbond wil een penaltyreeks over laten doen. Volgens de regels van de KNVB zijn de strafschoppen in een bekerduel tegen HSV Hoek in de verkeerde volgorde genomen.

- Nog een prijs: Koning Willem-Alexander reikt de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uit in het Paleis op de Dam.

- En het is Nationale Ouderendag 2017. Ruim 1500 wensen van ouderen gaan in vervulling.

Een dregteam aan het werk in de vijver bij Huis ter Heide

Wat heb je gemist?

De vijver waar gisteren een fiets werd gevonden die mogelijk van de vermiste Utrechtse Anne Faber is, wordt leeggepompt. Tot middernacht was een speciaal zoekteam aan het werk in de vijver in Huis ter Heide in de gemeente Zeist. Later werd besloten de vijver leeg te pompen.

Er is gedregd, maar tot nu toe is er verder niets gevonden. De 25-jarige Anne Faber wordt nu een week vermist. Dinsdag werd bij Huis ter Heide een jas gevonden die mogelijk van haar is.

Ander nieuws uit de nacht:

-Tropische storm Nate eist 22 levens: vooral de hevige regenval veroorzaakt leidt tot veel problemen in Midden-Amerika.

-Raad Den Haag stemt tegen verkoop Eneco-aandelen: Eneco noemt het besluit van de gemeenteraad een steun voor de duurzame koers.

-Australiërs leveren 51.000 illegale wapens in: inwoners van het land konden drie maanden lang zonder straf hun wapens inleveren.

En dan nog even dit:

Vijftig rokers zijn sinds gisteren weer op vrije voeten. Ze werden vrijwillig opgesloten in het STOP-huis van AVROTROS, vanwege Stoptober. In vijf dagen zijn ze klaargestoomd voor een rookvrij leven. Een van de deelneemsters ziet haar nieuwe leven wel zitten, ware het niet dat er één probleempje is...

Stophuis

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl