De rechtbank in Den Bosch.
NOS NieuwsAangepast

Rechter verklaart huwelijk 74-jarige demente vrouw nietig

Het gerechtshof in Den Bosch heeft het huwelijk tussen een demente 74-jarige vrouw en haar vijftien jaar jongere man nietig verklaard. Volgens het hof was de vrouw niet in staat dat zelfstandig te beslissen.

Het hof bevestigde de lezing van de rechtbank, die vorig jaar tot hetzelfde oordeel kwam. De dochters van de vrouw hadden de rechter verzocht het huwelijk van hun dementerende moeder ongeldig te verklaren. Zij was volgens hen niet in staat de gevolgen van de stap te overzien. Bovendien was de man "niet te goeder trouw", zo stelt het hof.

Contactadvertentie

Het koppel had elkaar in 2011 ontmoet via een contactadvertentie in de krant. Twee weken na de eerste ontmoeting trok de man bij de vrouw in. Twee maanden later trad het stel in het huwelijk, zonder medeweten van de dochters van de vrouw. In de tussentijd was zij een paar dagen in het ziekenhuis opgenomen geweest met verschijnselen van verwardheid. Bij haar werd dementie geconstateerd.

Het stel trouwde in gemeenschap van goederen. De vrouw verbrak vervolgens het contact met haar dochters. Zij werden later onterfd en de vrouw wees haar man aan als enig erfgenaam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl