De Markthal in Rotterdam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Het gaat niet goed met de Markthal in Rotterdam, externe adviseur nodig

Het oorspronkelijke idee achter de Rotterdamse Markthal - een verkoopplek voor dagverse producten - is onhaalbaar, zeggen ondernemers in het gebouw aan de Binnenrotte. Ze dringen aan op een gesprek over de toekomst.

Dat blijkt uit een brief van wethouder Struijvenberg aan de gemeenteraad van Rotterdam. Het plan achter de Markthal komt niet goed van de grond, vinden de ondernemers. Twaalf van de 96 kramen in de hal staan leeg, schrijft regionale omroep Rijnmond.

Adviseur van buiten

De wethouder zegt dat hij de ontwikkelingen in de Markthal in de gaten houdt, omdat het een belangrijke toeristische trekpleister is. De wethouder van Economische Zaken kondigt aan dat er een adviseur van buiten komt die met ideeën moet komen.

Het afgelopen jaar zijn er al gesprekken geweest tussen ondernemersorganisaties, de ondernemers en vastgoedeigenaar Klépierre.

Rechtszaken

Er lopen twee rechtszaken die zijn aangespannen door 27 ondernemers, onder meer over slechte informatie over de servicekosten en over het ontbinden van huurcontracten.

Er zijn aanpassingen gedaan aan het binnenklimaat, waardoor het op warme dagen minder heet is binnen. Een aantal ondernemers heeft maatregelen tegen de stankoverlast genomen. Anderen hebben een dwangsom opgelegd gekregen.

Advertentie via Ster.nl