RTV Oost
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

'Alcoholslagboom' op parkeerterrein Military Boekelo

Bij het parkeerterrein van de Military Boekelo is een zogenoemde alcoholslagboom geplaatst. Bezoekers die het terrein willen verlaten, moeten blazen en alleen als ze nuchter zijn gaat de slagboom open.

De organisatie van het paardenevenement in Enschede sluit aan bij de campagne Rijden zonder invloed van ROV Oost-Nederland. Helen Wissink van het evenement: "We willen niet dat onze tienduizenden bezoekers met een slok op de weg op gaan."

Op een deel van het terrein kunnen maximaal 200 automobilisten gratis parkeren, mits ze de bob zijn en beloven bij vertrek aan een alcoholtest mee te werken.

Lastig te vinden

De organisatie beseft dat ze mensen niet kan verplichten alcohol te laten staan. Daarom kan het betaalde deel van het terrein via een andere uitgang worden verlaten, zonder te blazen.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat zo'n slagboom in Nederland wordt gebruikt. De alcoholslagboom wordt wel al drie jaar met succes in België gebruikt, schrijft RTV Oost.

De Military Boekelo duurt tot en met 8 oktober; de meeste van de ongeveer 50.000 verwachte bezoekers komen zaterdag. De politie controleert in de omgeving van het evenement standaard op drankrijders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl