Cam Newton behoort tot de beste quarterbacks in de NFL
NOS SportAangepast

Ophef in Amerika over 'seksistische' NFL-speler

NFL-speler Cam Newton, quarterback van Carolina Panthers, krijgt in de Verenigde Staten ladingen kritiek vanwege een seksistische opmerking tegen een vrouwelijke journaliste woensdag bij een persconferentie.

De 28-jarige Newton begon te lachen toen hij een vraag kreeg van Jourdan Rodrigue, verslaggeefster van de Charlotte Observer. "Grappig om een vrouw over looplijnen te horen praten", zei hij, voordat hij de vraag beantwoordde.

NFL-speler maakt seksistische opmerking tegen verslaggeefster

Rodrigue wilde van Newton - in 2015 uitgeroepen tot beste speler van de NFL - iets weten over de looplijnen van zijn receiver Devin Funchess en was verbouwereerd over zijn reactie. "Ik was ontsteld", laat ze in een verklaring weten.

"Dit was niet alleen kwetsend voor mij, maar ook voor alle andere vrouwen die een vergelijkbare functie hebben", aldus Rodrigue.

Newton zou inmiddels zijn excuses hebben aangeboden, iets wat hij in een eerste gesprek met Rodrigue direct na de bewuste persconferentie had geweigerd.

De quarterback zou volgens Rodrigue toen ook nog gezegd hebben dat niet alleen zij, maar de meeste journalisten looplijnen niet goed kunnen beoordelen.

Newton krijgt er op sociale media flink van langs en ook veel Amerikaanse sportcolumnisten spreken schande van zijn gedrag.

De NFL noemt de opmerkingen "totaal verkeerd en respectloos" en benadrukt dat Newtons woorden niet overeenkomen met hun denkwijze.

Eerdere incidenten

Het is zeker niet de eerste keer dat een sporter kritiek krijgt over zijn gedrag jegens een verslaggeefster. Eerder dit jaar probeerde de Franse tennisser Maxime Hamou op televisie een verslaggeefster te zoenen en vorig jaar vroeg cricketer Chris Gayle zijn interviewster mee uit. Ook live op televisie.

Gayle gestraft na flirten met verslaggeefster

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl