Vriendin Vegas-schutter: ik zag geen signalen

Aangepast
Reuters

De vriendin van de Las Vegas-schutter heeft tegenover de FBI verklaard dat ze geen aanwijzingen had dat hij zoiets zou kunnen doen. Haar advocaat zei dat na afloop van het verhoor op de stoep van het kantoor van de FBI in Los Angeles.

"Hij heeft nooit iets tegen mij gezegd of gedaan waarin ik een waarschuwing had kunnen zien dat zoiets verschrikkelijks aanstaande was", sprak de advocaat namens de vrouw. In de verklaring noemde ze haar vriend een "aardige, zorgzame, rustige man". "Ik hield van hem en hoopte op een rustige toekomst samen."

De vriendin van aanslagpleger Stephen Paddock keerde gisteravond terug uit de Filipijnen en werd na terugkomst in de VS urenlang gehoord door de inlichtingendienst. Haar advocaat zei dat zijn cliƫnt van plan is om volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek.

'Het kwam nooit bij mij op dat hij geweld wilde gebruiken.'

De autoriteiten hebben in een persconferentie nieuwe details bekendgemaakt over de dader. Paddock zou van plan zijn geweest te vluchten, maar hoe is niet duidelijk. Ook is gebleken dat de camera's die hij had opgehangen in en buiten zijn hotelkamer niet aan stonden. Ook werd gemeld dat de man een week eerder via Airbnb een kamer had geboekt in het centrum van Las Vegas, toen er een ander muziekfestival werd gehouden.

Paddock boekte naar verluidt voor de aanslag een bedrag van 100.000 dollar naar zijn vriendin over. Daarover zei de vrouw in haar verklaring dat ze dat niet had verwacht. Eerst was ze er blij mee omdat ze er een huis mee kon kopen voor haar familie, maar later vreesde ze dat Paddock ermee wilde zeggen dat hij met haar wilde breken.

Familieleden van de vrouw in de Filipijnen verklaarden eerder al tegenover verslaggevers dat ze een schoon geweten heeft; ze zou niets hebben geweten van de plannen van haar vriend.