NOS SportAangepast

Teleurgestelde Wevers: ik verwacht meer van mezelf

Sanne Wevers: ik verwacht meer van mezelf

Olympisch kampioen. Vice-wereldkampioen. Maar nu dreigt een snelle aftocht op de WK in Montreal. Sanne Wevers baalt enorm van de misser in haar balkoefening die haar een plek in de finale kost. "Dat is gewoon superstom."

Ze vergat een achterwaarts element, een verplicht onderdeel, in haar oefening. Daardoor kwam haar D-score laag uit. "Dat scheelt meteen een halve punt. Als je daar achter komt, is dat wel een klap in het gezicht..."

Wevers kwam uiteindelijk tot de tegenvallende score van 12,733. Ze ontdekte haar fout pas toen ze een protest indiende vanwege de lage D-score.

"Je gaat ervan uit dat je die altijd wel turnt, maar ik moest tijdens de oefening iets veranderen en daardoor miste die achterwaartse."

Teleurstelling bij Sanne Wevers

"Balk is een moeilijk onderdeel, maar ik verwacht meer van mezelf. Het was hier mogelijk om een goed cijfer neer te zetten en het is jammer dat het er vandaag niet uitkomt."

Twijfelen aan zichzelf doet ze niet. "Voor de buitenwereld lijkt het misschien niet zo, maar als je ziet wat ik in de training doe, vind ik dat zelf wel een olympisch kampioen waardig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl