Hulpdiensten bij het IJsselland Ziekenhuis nadat de stof was gelekt
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Zuurincident in ziekenhuis 'vanwege pesterijen'

De man die in mei zuur over bureaus sprenkelde in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, deed dat uit frustratie. Volgens zijn advocaat Van Gijssel had hij het gevoel dat hij gepest werd.

Hans J. (26) uit Gouda gooide jerrycans met perazijnzuur leeg over bureaus, computers en een scanner in het ziekenhuis. Drie van zijn collega's werden in het ziekenhuis opgenomen nadat ze de bijtende stof hadden ingeademd.

In de rechtszaal zei de man veel spijt te hebben. "Dit is nooit mijn bedoeling geweest", zei hij volgens RTV Rijnmond.

"Geen gevaarlijk goedje"

Volgens de advocaat van J. had hij eerder met perazijnzuur gewerkt. Hij wist niet dat het zo schadelijk was. "In een ander ziekenhuis waar hij heeft gewerkt, liet men de gevaarlijke stoffen altijd aan gespecialiseerd personeel over. Toen hij moest werken met dat zuur, gaven ze hem alleen handschoentjes, die nog te klein waren ook."

De man had op Wikipedia gekeken om wat voor stof het gaat. "Daar las hij dat het wordt toegepast om groente en fruit te behandelen. Dat sterkte hem in de overtuiging dat het geen gevaarlijk goedje was."

Van Gijssel vroeg de rechtbank om zijn cliënt vrij te laten, maar de rechter bepaalde anders. J. blijft in ieder geval tot de volgende zitting op 15 december in de cel. Hij wordt onderzocht door een psycholoog en een psychiater. Volgens Omroep West werkt de verdachte mee aan dat onderzoek, in tegenstelling tot eerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl