NOS VoetbalAangepast

Piqué blijft Spaans international

Piqué: het Spaanse team is mijn familie

Gerard Piqué blijft voorlopig international van Spanje. De verdediger overwoog begin deze week te stoppen, omdat hij veel kritiek kreeg vanwege zijn openlijke steun voor Catalaanse onafhankelijkheid. "Als de bond en de bondscoach mijn aanwezigheid een probleem vinden, dan stop ik", zei Piqué maandag nog, maar de bondscoach en de spelers van Spanje hebben laten weten achter hem te staan.

"Zijn houding is altijd erg goed geweest en er is geen enkele reden om hem uit de ploeg te laten", zegt bondscoach Julen Lopetegui. "Ik ben het niet eens met mensen die de sport gebruiken als protestmiddel, sport is namelijk bedoeld om te verenigen. Ik vraag de supporters dan ook om de ploeg te steunen en om te stoppen met het uitjouwen van Piqué."

Piqué vertelde woensdag op een persconferentie dat hij de handdoek zelf uiteindelijk ook niet in de ring wil gooien. "Ik heb er lang over nagedacht en heb besloten dat ik de mensen die mij beledigen niet wil laten winnen. Ze zijn in de minderheid en ik gun hen niet het genoegen van mijn vertrek. Het Spaanse team is mijn familie en ik wil blijven spelen."

Winnen van Albanië

Spanje speelt vrijdag een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië en bij een overwinning plaatsen de Spanjaarden zich voor het WK 2018. Middenvelder Thiago Alcantara hoopt dat de ploeg de situatie rond Catalonië nu achter zich kan laten.

"We zijn hier om te voetballen maar we zijn nog niet in staat geweest om te praten over de wedstrijden tegen Albanië en Israël (de tegenstander op maandag 9 oktober, red). We zijn hier niet om een mening te geven over het politieke debat. We moeten ons nu focussen op plaatsing voor het WK", aldus Alcantara.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl