Gianni Moscon Getty Images

Wielrenner Reichenbach klaagt collega Moscon aan wegens duw

tijd van publicatie Aangepast

De Zwitserse wielrenner Sebastièn Reichenbach (FDJ) heeft bij de politie en de internationale wielerunie UCI een klacht ingediend tegen zijn Italiaanse collega Gianni Moscon van Team Sky.

Volgens Reichenbach heeft Moscon hem met opzet ten val gebracht in de Ronde van de Drie Valleien. De Zwitser brak daarbij zijn elleboog.

"Hij gaf mij een duw", zegt de renner van FDJ in de Zwitserse krant Le Nouvelliste. "Meerdere renners hebben het zien gebeuren en willen getuigen. De gevolgen hadden veel erger kunnen zijn. Mijn ploeg heeft me aangespoord om een klacht in te dienen."

FDJ twitterde woensdag zelf na de race al dat Moscon de boosdoener was.

Volgens Moscon zijn de beschuldigingen onterecht. "We reden op een stuk ruw wegdek en zijn handen gleden van het stuur", zegt hij in de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport.

Kwade opzet?

Reichenbach spreekt van kwade opzet bij Moscon. De Italiaan werd dit seizoen geschorst na het maken van racistische opmerkingen in de richting van FDJ-renner Kévin Reza tijdens de Ronde van Romandië. Onder andere een tweet van Reichenbach, ploeggenoot van Reza bij FDJ, leidde tot die schorsing.

"Dit is een afrekening daarvoor", denkt Reichenbach. "Maar ik had hem toen niet eens bij naam genoemd."

Gediskwalificeerd

Vorige maand kwam Moscon ook al in opspraak bij de WK wielrennen in Bergen. De Italiaan werd gediskwalificeerd omdat hij zich te lang liet meeslepen door de Italiaanse ploegleiderswagen.

STER reclame